Desert cozonac coronita

de cristina1985 in Dulciuri, 19 Iun 2017 | 2258 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri drojdie (2 plicuri)
  • 7 lg zahar+1 lingurita
  • 250g faina+350 g
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingura sare
  • 2 linguri apa
  • 2 lg unt topit
  • Umplutura mac:
  • 125 ml lapte
  • 5 lg zahar
  • 200 g mac
  • 20 g unt
  • 1/2 albus ou
  • Umplutra nuca:
  • 150 g zahar
  • 5 lg lapte
  • 250 g nuca
  • 1/2 albus ou
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac coronita:

Aluat: Se amesteca 250 ml lapte cald cu drojdia si 1 lingurita zahar si se lasa la crescut 10-15 minute. Treptat, adaugati 250 g faina si amestecati. Se acopera vasul si se lasa la crescut 50 minute, intr-un loc cald.

Intr-un bol, se amesteca 2 oua, 7 lg zahar, sare, apa, 2 lg ulei si 2 lg unt topit. Se toarna acest amestec peste aluatul pregatit mai devreme si amestecati. Incorporati treptat toata faina si framantati 10 minute. Se lasa la crescut 1-2 ore (eu l-am tinut 1 ora si 30 minute).

Umplutura cu mac: Macinati macul. Fierbeti 125 ml lapte cu 5 lg zahar, apoi adaugati macul si untul. Luati cratita de pe foc si lasati sa se raceasca. Adaugati 1/2 albus ou, batut spuma.

Umplutura de nuca: Macinati nuca. In alta cratita, fierbeti 5 lg lapte cu 150 g zahar, apoi adaugati nuca macinata. Luati cratita de pe foc si adaugati 1/2 albus ou, batut spuma.

Impartit aluatul in 2 bucati. Faceti doua rulouri, unul cu mac, unul cu nuca, le impletiti si faceti o coronita. Taiati pe mijlocul fiecarei impletituri si ungeti cu un galbenus de ou.Tineti la cuptorul preincalzit, la temperatura de 200 grade C, timp de 40 minute.

Incercati cu un bat de frigarui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac coronita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

20.06.2017, 19:35

Rocsi 1

20.06.2017, 21:23

Eu rup o bucatica din cel cu nuca!

cristina1985 1

21.06.2017, 16:20

Se pot face si separat:unul cu nuca si unul cu mac,fara sa le mai impletiti.Astfel vor iesi doi cozonaci. Eu vreau sa incerc si asa.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Patratele cu brinza si crema de lamiie