Desert crema de zahar ars

de Lau in Prajituri, 17 Ian 2021 | 4231 vizualizari

 

 
"retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • 1 l lapte
  • esenta de vanilie
  • zahar vanilat
  • Caramel
  • 150 g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crema de zahar ars:

Intr-o tava sau cratita adaugam zaharul pentru caramel si punem pe foc mediu. Amestecam ocazional pana ce se topeste uniform, avand grija sa nu il ardem.

Tragem cratita de pe foc si inclinam cratita, invartind-o, astfel incat sa tapetam fundul si peretii cratitei.

Intr-un vas mixam ouale cu zaharul si sarea pana ce se topeste.

Adaugam treptat laptele rece, zaharul vanilat, esenta de vanilie si mixam pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in cratita peste caramel.

Cratita o adaugam intr-o tava mai mare ca cratita cu apa rece, sa nu fie pana sus pentru ca vom mai adauga pe parcus apa.

Apa vom adaugam cate 50 ml din 10 min in 10 min.

Dam tava la cuptorul incalzit la 170 grade C, cca 50 min.

Lasam sa se raceasca la temperatura cemerei, dupa care o dam la rece pana a 2 zi.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura egipteana cu nuca si caramel