Desert eclere

de ella49 in Dulciuri, 20 Iul 2020 | 3901 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 g faina
  • 125 ml lapte
  • 125 ml apa
  • 100 g unt
  • 5 oua medii
  • un praf sare
  • Crema
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 60 g faina
  • 3 oua
  • Esenta vanilie
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert eclere:

Intr-o cratita la foc mic, punem laptele, apa si untul. Lasam pana se topeste untul, apoi punem faina si amestecam bine la foc mic inca 5 minute sa scoatem cat mai multa apa din aluat. Stingem focul si lasam aluatul sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit adaugam ouale, cate unul pe rand si amestecam cu mixerul. Punem aluatul intr-un pos si formam cojile de eclere intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dam la 190° timp de 20 de minute. In primele 20 de minute nu deschidem usa cuptorului. Dupa lasam la 160° alte 20 de minute. Scoatem tava si le lasam sa se raceasca.

Pentru crema punem laptele pe foc. Separat amestecam ouale cu zaharul si faina. Cand laptele este aproape de fierbere adaugam compozitia cu ou si amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc, adaugam vanilia si o lasam la racit.

Taiem cojile de eclere pe jumatate, punem crema intr-un pos si le umplem.Pe deasupra am pus 100 g ciocolata topita cu 10 ml ulei.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]