Desert flan cu mere caramelizate

de Catalina L in Dulciuri, 14 Aug 2017 | 3047 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g de lapte condensat indulcit
  • 600 ml de lapte
  • 3 oua
  • 2 mere
  • 1 lingurita pudra de scortisoara
  • 4 linguri de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert flan cu mere caramelizate:

Curatati si taiati merele in cuburi.

Incalziti zaharul intr-o tigaie la foc potrivit si topiti-l pana obtineti un caramel.

Adaugati merele, scortisoara, amestecati si gatiti timp de 5 minute.

Lasati sa se raceasca.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Amestecati laptele cu laptele condensat.

Adaugati ouale treptat si amestecati bine. 

Ungeti tava si puneti la fund merele caramelizate. Turnati deasupra compozitia preparata.

Puneti apa fierbinte intr-un vas pentru cuptor si puneti tava de chec in vas.

Coaceti 40 de minute, suprafata trebuie sa fie colorata, iar lama cutitului trebuie sa iasa curata.

Dupa 30 de minute, am pus o foaie de aluminium deasupra.

Lasati sa se raceasca si dati la rece cel putin 6 ore.

Inainte de a-l scoate din forma, treceti o lama subtire de cutit pe margini si rasturnati-l pe un plat de serviciu.

TIPS-URI

1

Folositi o tava de chec in teflon sau in metal ca-n reteta Flan cu nuca de cocos - eu am folosit o forma in silicon si s-a lipit un pic. Este un desert delicios, fin si racoritor care se tine foarte bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert flan cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi de cacao si crema cu lapte condensat