Desert galuste cu caise

de Oana in Prajituri, 27 Mar 2018 | 5285 vizualizari

 

Nu stiu cum am omis sa va arat reteta asta :) Dar pastrati-o pentru la vara, e delicioasa!!

 

INGREDIENTE

  • cartofi – 500 g
  • oua – 1 buc
  • faina – 80 g
  • gris – 25 g
  • zahar vanilat – 1 pliculet
  • un praf de sare
  • caise – 10 buc mai mici
  • zahar brun – 30 g
  • scortisoara – 1 lingurita
  • Topping:
  • unt – 50 g
  • pesmet – 100 g
  • zahar brun – 50 g
  • scortisoara – 1 lingurita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert galuste cu caise:

  • Spalati bine cartofii in coaja si apoi puneti-i la fiert

  • Dupa ce s-au fiert, scurgeti apa si lasati-i la racit

  • Intre timp, desfaceti caisele pe jumatate, fara sa le rupeti de tot si scoateti samburii

  • Amestecati 30 grame de zahar brun cu o lingurita de scortisoara si umpleti caisele cu acest amestec, apoi lasati-le deoparte

  • Pregatiti in acest moment si toppingul de pesmet: topiti untul intr-o tigaie, adaugati pesmetul si lasati-l sa se rumeneasca putin, amestecand continuu

  • Lasati pesmetul sa se raceasca putin, apoi adaugati zaharul brun si scortisoara si puneti tigaia deoparte

  • Curatati cartofii si dati-i pe razatoarea cu ochiuri mari

  • Adaugati peste ei oul, grisul, zaharul vanilat si un praf de sare si omogenizati bine compozitia cu ajutorul unui robot de bucatarie. 

  • Adaugati treptat faina si framantati usor cu ajutorul unui carlig de framantare.

  • Aluatul va fi lipicios, insa nu puneti mai multa faina pentru ca se va intari

  • Intre timp, puneti o oala mare cu apa la fiert si adaugati o lingura cu sare

  • Cu mainile date prin faina, rupeti o bucata de aluat mai mare putin decat caisa, aplatizati aluatul si introduceti caisa in mijloc, apoi imbracati-o in aluat

  • Presarati cate putina faina deasupra ca sa puteti sa ii dati o forma rotunda

  • Dupa ce ati format toate galustele cu caise, scufundati-le pe rand in oala cu apa clocotita si lasati-le sa fiarba cateva minute, pana se ridica toate la suprafata

  • Scoateti galustele pe rand, direct in tigaia cu pesmet si tavaliti-le bine pe toate partile

  • Lasati-le apoi sa se reaceasca putin inainte de servire

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert galuste cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede