Desert jeleuri de lamaie

de UrsanMihaela in Dulciuri, 9 Mar 2022 | 3948 vizualizari

 

 
   Am vazut o reteta de jeleuri si am zis sa incerc si eu sa vad daca imi plac.
   Nu am regretat incercarea. Au iesit gustoase .
 

 

INGREDIENTE

  • 3 - 4 lamai
  • un plic de gelatina
  • 200 ml apa
  • 400 g zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert jeleuri de lamaie:

 

   Se pune intr-o cana gelatina cu 50 ml apa rece la hidratare.

   Se curata lamaile de coaja si se taie in bucatele, pe urma se paseaza cu ajutorul blenderului .

   Se pune intr-o craticioara zaharul, lamaile si 150 ml apa si se fierbe aceasta compozitie timp de 10 minute si pe urma se strecoara.

   Se combina gelatina hidratata cu compozitia de lamaie si se mai incalzeste totul timp de 5 minute, fara sa clocoteasca.

   Se toarna compozitia rezultata intr- o forma.

   Dupa ce se va raci compozitia din forma se va pune preparatul in frigider pentru doua ore .

   Se scoate incet jeleul din forma si se da prin zahar.

   Se aseaza pe o farfurie.

 

TIPS-URI

1

 Daca nu aveti forme adecvate se poate pune compozitia de jeleu intr-o forma mai mare si cand este racita se portioneaza dupa preferinta . - Se poate pregati jeleu si din portocala .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert jeleuri de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]