Desert placinta cu mere si gutui cu aluat razuit

de RuxyRux in Prajituri, 15 Noi 2018 | 6239 vizualizari

 

Deliciu de toamna! :)

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 375 gr. faina patiserie( plus o mana, doua pentru infainat suprafata de intins)
  • 125 gr. zahar brun
  • 200 gr. unt gras( 82%)
  • 1 ou mediu
  • 10 gr. drojdie proaspata desfacuta in 3 linguri pline de apa
  • vanilie
  • un praf bun de scortisoara

Umplutura:

  • 2 gutui mari
  • 10 mere mari( ionatane)
  • 175 gr. zahar brun
  • 100 gr. unt
  • vanilie
  • scortisoara( o lingura)
  • 1 lingura de gris
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere si gutui cu aluat razuit:

Blatul:

Untul rece taiat cubulete se amesteca intr-un vas larg( lighenas) cu oul, faina, zaharul, drojdia lichefiata in 3 linguri apa, vanilia si scortisoara si se framanta un aluat rapid (3-5 minute, depinde de indemanare), se infoliaza si se pune la frigider.

Umplutura:

Merele se spala, se curata de coaja si se razuie intr-un vas mare, apoi si gutuile se spala si se razuie.

Intr-o cratita la foc mic, se pune untul( 100 gr.) cubulete impreuna cu zaharul si cand acesta s-a topit, se adauga merele si gutuile, vanilia si scortisoara si se amesteca, se tine pe foc amestecul in jur de 5 minute, apoi se trage vasul si se lasa la racorit.

Cat timp umplutura se mai raceste, se pune aluatul, pe care il impartim in prealabil in doua bucati aproximativ egale, la congelator in jur de 8 minute.

Tava se unge cu unt, se razuie prima bucata de aluat, se asaza usor cu mana, desupra se presara cam o lingura de gris.

 Se adauga umplutura de mere si gutui si se niveleaza cu o spatula, la final se razuie deasupra peste umplutura direct, bucata ramasa de aluat.

Placinta se tine la cuptorul incins la 180 de grade C, timp de 35 maxim 40 de minute.

Cand se raceste placinta, se presara deasupra zaharul pudra si se portioneaza dupa dorinta.

Placinta se pastreaza la rece.

Pofta buna la deliciu!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere si gutui cu aluat razuit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]