Desert placinte poale-n brau (branzoaice)

de Catalina L in Dulciuri, 8 Apr 2017 | 5330 vizualizari

 

Astazi sarbatorim Sambata lui Lazar. Traditia cere ca in Sambata lui Lazar, gospodinele sa plamadeasca placinte si sa le dea de pomana vecinilor, rudelor si tuturor acelora care le trec pragul.
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/04/placinte-poale-n-brau-branzoaice.html

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 240 ml lapte călduţ
  • 9 g drojdie uscată
  • 60 g unt moale
  • 2 ouă
  • 80 gr zahăr
  • 1 paf sare

Pentru umplutură:

  • 350 gr brânză de vaci
  • 100 gr zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 ouă
  • 2-3 linguri griş
  • 1 ou pentru uns
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinte poale-n brau (branzoaice):

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul.

In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, zaharul, ouale, sarea si untul moale. Amestecati si incorporati laptele ramas. Framantam cca. 10-15 minute. Acoperim si lasam sa creasca 2-3 ore.

Intre timp, facem compoziţia pentru umplutură. 

Amestecăm bine brânza cu zahărul, ouăle şi grişul.

Se degazează aluatul si se imparte in 12-14 parti egale.

 

Infăinăm suprafața de lucru și intindem fiecare parte in forma rotunda, patrata sau dreptunghiulara.

Puneti compozitia in mijloc si formati placintele. Am facut 3 tipuri de forme: vezi imaginea.

Puneti-le pe o placa acoperita cu o foaie de copt si lasati-le sa creasca, cel putin 30 de minute.

Le ungem cu un ou bătut şi le dăm la cuptorul preîncălzit, la 180°c, pentru 20-25 de minute.

Le pudrăm cu puţin zahăr. Sunt delicioase caldute, servite cu un pahar de lapte bătut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte poale-n brau (branzoaice)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]