Desert prajitura Boema

de mihasara in Prajituri, 15 Oct 2015 | 22113 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:    
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • un varf de sare
  • 3 linguri apa
  • Sirop:
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • Crema 1:
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 70 gr unt
  • 3 lingurite ness
  • 2 lingurite cappuccino
  • 300 ml frisca
  • Crema 2:
  • 200 ml frisca
  • Ornat:
  • 100 gr ciocolata rasa pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Boema:

Blat: Batem albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam apoi zaharul mixand in continuare. Adaugam galbenusurile si apa, apoi incorporam faina amestecata cu cacao, anestecand usor cu o lingura. Turnam compozitia intr-o tava tapeta cu hartie de copt. Bagam in cuptorul incalzit la 175 grade, timp de 25-30 minute. Scoatem apoi blatul pe un gratar si il lasam sa se raceasca.

Crema 1: Amestecam oul, zaharul, nessul, cappuccino si untul. Punem pe foc mic amestecand pana se topeste zaharul si clocoteste compozitia. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Batem spuma cei 300 ml frisca in care adaugam apoi crema racita si mai mixam 3-4 minute.

Sirop: Caramelizam zaharul, turnam apa rece si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.

 Insiropam blatul si punem crema. Nivelam cat mai bine.

 Batem 200 ml frisca ramasa si intindem frumos peste crema. 

 Radem deasupra ciocolata si dam la frigider pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu ciocolata