Desert prajitura Cocosana

de aalliinnaa07 in Prajituri, 20 Ian 2014 | 40424 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri ulei
  • 1/2 praf de copt
  • Crema:
  • 4 linguri faina
  • 250 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 100 g fulgi nuca de cocos
  • 200 g margarina Unirea pentru creme
  • Glazura:
  • 200 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri de apa fiarta
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Cocosana:

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma, apoi adaugam pe rand zaharul si mixam pana acesta se topeste. Apoi adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, cacaua, faina si praful de copt.

Blatul il punem intr-o tava mai mica, in care am pus hartie pentru copt si il punem la cuptor timp de 30 de minute.

Crema: Intre timp pregatim crema: amestecam laptele cu zaharul si faina, il punem pe foc, iar cand incepe sa fiarba adaugam nuca de cocos si amestecam in continuare pana se ingroasa. Apoi il luam de pe foc si il lasam sa se raceasca.

Intr-un bol punem margarina, care trebuie sa fie la temperatura camerei, adaugam pe rand, cate o lingura din crema de cocos mixand in continuu.

Glazura: Intr-un vas amestecam zaharul pudra cu cacao, apoi adaugam uleiul, apa fiarta si amestecam bine glazura.

Blatul il taiem in doua, punem pe o jumatate de blat crema de cocos, peste punem cealalta jumatate de blat, apoi punem glazura de cacao si dam prajitura la frigider pana se intareste glazura.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Cocosana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

Crockpot Express

- 55 %
999.99 lei
449.99 lei

COMENTARII (25)

aalliinnaa07 1

22.01.2014, 19:52

Am uitat sa scriu cand se pun galbenusurile Luiza, scuze si multumesc ca mi-ai spus! Am scris acuma cand trebuie puse!

luiza0084 1

14.02.2014, 15:07

mersi

luiza0084 1

14.02.2014, 15:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]