Desert prajitura cu foi cu nuca si crema de ciocolata

de Lau in Prajituri, 15 Apr 2018 | 5087 vizualizari

 

Bunatati de Paste

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 3 oua
  • 1/2 cana untura
  • 1 cana zahar
  • 1 cana nuci macinate
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • zeama de lamaie
  • aprox. 600-700 g faina
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 150 g nuca macinata
  • 200 g zahar
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 100 g ciocolata
  • 150 g unt
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi cu nuca si crema de ciocolata:

Foi: mixam ouale cu zaharul pana ce se topeste, adaugam untura (la temperatura camerei), adaugam praful de copt si bicarbonatul stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie, nuca si treptat faina. La inceput amestecam cu o paleta dupa care framantam cu mana pana ce rezulta un aluat omogen si elastic. Impaturim aluatul in folie alimentara si dam la rece 1 ora. Impartim apoi aluatul in 4 bucati egale pe care le vom intinde pe masa infainata, de dimensiunile tavii pe care le vom coace.

Le coacem pe rand, pe fundul tavii, in cuptorul preincalzit, pana ce se rumenesc putin, cam 8 minute fiecare.

Crema: intr-un ceaun sau intr-o craticioara cu fund dublu adaugam faina, cacaua, zaharul si cu ajutorul telului vom amesteca adaugand laptele treptat. Punem pe foc potrivit pana ce se ingroasa ca o budinca, amestecand continuu, apoi oprim focul si adaugam untul la temperatura camerei. Amestecam pana ce se topeste, adaugam nuca macinata, ciocolata data prin razatoare si esenta dupa gust.

Acoperim cu folie direct pe crema si lasam sa se raceasca foarte bine.

In tava in care am copt foile adaugam prima foaie- crema- foaie si tot asa pana terminam cu ultima foaie.

Acoperim cu folie alimentara, adaugam o greutate deasupra si dam la rece peste noapte.

A doua zi decoram dupa plac sau pudram cu zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi cu nuca si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Sfintilor Constantin si Elena