Desert prajitura cu visine si foi pandispan cu cacao

de Constelatialeu in Prajituri, 14 Feb 2020 | 4536 vizualizari

 

Domnul Sony e dus putin la medic, sufera de blitz nedeclansabil, asa ca l-am resuscitat pe domnul Fujilica bagandu-l la incarcat. Nu-s asa multumita de ''pozoaie'' ca m-am obisnuit cu domnul Sony, dar e ok si asa, mi-am facut treaba, ca banuiam eu ca o s aiasa o prajitura delicioasa, chiar daca am trisat putin, din lipsa de timp, am folosit foi pandispan de la domnul Boromir.....

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi pandispan cu cacao Boromir
  • Crema
  • 100 g ciocolata alba Callebaut
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml suc visine
  • 250 g visine conservate in suc propriu
  • 10 g gelatina
  • 500 ml frisca lichida
  • Glazura
  • fondant alb
  • ciocolata neagra
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu visine si foi pandispan cu cacao:

Pregatim o tava, o imbracam cu folie alimentara, foile deja le avem, nu ramane decat sa facem crema.

Crema : Frisca lichida o mixam bine, visinele le scurgem de suc, apoi le taiem pe din doua si le incorporam in frisca mixata bine. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox punem galbenusurile, zaharul si sucul de la visine, asezam castronul pe baie de abur si omestecam pana ce zaharul se topeste, apoi adaugam ciocolata alba si amestecam pana ce si ciocolata se topeste. Luam castronul de pe foc si adaugam gelatina hidratata, omogenizam bine si lasam sa ajunga la temperatura camerei, pentru ca timpul meu nu tinea cu mine, am accelerat racirea punand castronul in chiuveta cu apa rece si amestecand energic sa se raceasca. Apoi am incorporat amestecul in frisca.

In tava pregatita cu folie alimentara am asezat prima foaie am intins un strat generos de crema, apoi am asezat a doua foaie, iar strat de crema, foaia a treia, crema si ultima foaie, am presat un pic ultima foaie sa faca aderenta mai buna. Ultima foaie am glazurat-o cu fondant alb si ciocolata neagra. Dam tava la frigider pentru cateva ore, apoi cu ajutorul unui cutit cu lama lata si trecut prin apa fierbinte portionam prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu visine si foi pandispan cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Visine invelite