Desert prajitura razuita cu blat de cacao si umplutura de mere si branza

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 13 Noi 2017 | 4843 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 350 g faina
  • 50 g cacao
  • 200 g zahar
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • 200 g unt
  • Umplutura de mere:
  • 1 kg mere curatate de coaja si seminte
  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • o lingurita de pudra de scortisoara
  • Umplutura de branza:
  • 700 g branza de vaca
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat (8 g/ plic)
  • 2 oua
  • 2 linguri gris
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura razuita cu blat de cacao si umplutura de mere si branza:

Merele curatate de coaja si seminte se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie si se pun la calit impreuna cu zaharul pana cand scade zeama lasata de acestea. Se lasa sa se racoreasca, dupa care se amesteca cu scortisoara.

Se cern faina si cacaua intr-un castron. Se adauga zaharul, esenta de rom, praful de sare, ouale si untul taiat bucatele. Se framanta cu mana toate ingredientele pana cand nu se mai lipesc de mana. Se pune aluatul intr-o punga si se baga la frigider pentru circa 30 de minute.

Branza se da pe razatoare si se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, ouale si grisul.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-o tava unsa cu unt se intind 3/4 din aluat, se adauga merele, amestecul cu branza, iar la final se rade restul de aluat, presarandu-l peste prajitura. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul este copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura razuita cu blat de cacao si umplutura de mere si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Dulsineea