Desert prajitura Trenulet - Chec la metru sau tort la metru

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 27 Apr 2020 | 13450 vizualizari

 

Aluaturi de casa
Am gasit aceasta prajitura sub denumirea de "Chec la metru" sau "Tort la metru", insa eu o stiu de prajitura "Trenulet", sau cel putin asa ii zicea mama. Ea o facea cu crema la plic, dar eu am optat pentru crema fiarta de vanilie.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 10 oua
  • 1 praf de sare
  • 20 linguri zahar (375 g)
  • 2 plicuri zahar vanilinat (8 g/plic)
  • esenta de vanilie
  • 550 g faina
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • 30 g cacao
  • 2 linguri apa
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat (8 g/plic)
  • esenta de vanilie
  • 150 g faina
  • 1 l lapte
  • 250 g unt
  • Pentru decor:
  • 150 g ciocolata cu rom
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri cu nuca de cocos rasa
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Trenulet - Chec la metru sau tort la metru:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula de silicon.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se toarna circa jumatate din aluat intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.

In cealalta jumatate de aluat se pun cacaua, apa si esenta de rom si se amesteca usor. Se pune apoi aluatul obtinut intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.

Se baga tavile la cuptor pana cand checurile trec de testul scobitorii.

Dupa ce checurile se racesc, se incepe prepararea cremei.

Se pune o cratita cu apa la foc.

Intr-o alta cratita se mixeaza ouale cu zaharul, zaharul vanilinat si esenta de vanilie. Se incorporeaza faina, apoi laptele. Se adauga untul taiat bucatele si se pune cratita pe baie de abur. Se mesteca continuu in ea cu un tel pana cand crema se ingroasa.

Checurile se taie felii. Fiecare felie de chec se unge cu crema. Feliile se lipesc intre ele alternand culorile si formand doua noi checuri.

*Se pot pune feliile de chec si intr-un singur chec, daca aveti pe ce sa il asezati. De aici si denumirea de chec la metru.

Cu crema ramasa se ung checurile pe deasupra si pe laterale.

Se topeste ciocolata cu doua linguri de apa si se pune peste checuri. Se presara nuca de cocos pe deasupra.

Prajitura Trenulet se pune la frigider si se serveste a doua zi. Feliile se taie oblic, incepand cu un colt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Trenulet - Chec la metru sau tort la metru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert placintele foita cu foita