Desert rustic -MALAI DULCE

de Sidy in Prajituri, 31 Ian 2011 | 8342 vizualizari

 

Reteta este luata de pe blogul lui Adi Hadean.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani malai fin- nu grisat
  • 1 cana gris
  • 1 cana faina
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 1oo ml ulei
  • 1 cana iaurt(sana)
  • 1 cana lapte dulce
  • 1 cana zahar
  • 3 oua
  • eu am mai adaugat:
  • scortisoara
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 g stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rustic -MALAI DULCE:

Stafidele se tin in apa cu esenta de rom macar 1 ora la inmuiat.Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine spume iar galbenusurile se amesteca cine de tot cu zaharul, zaharul vanilat si uleiul.Se adauga apoi toate celelalte ingrediente.La sfarsit se adauga albusurile spuma , incorporandu-le incet cu lingura cu miscari line de jos in sus.
Intr-o tava punem hartie de copt pe care o ungem cu putin unt si rasturnam compozitia prajiturii.
O dam la cuptorul dinainte incins pina face crusta aramie deasupra.
Prajitura lasa la racit si apoi se taie.
Sau asa fierbinte se rastoarna peste ea un sirop facut dintr-o cana cu apa , 3 linguri zahar care se lasa sa dea in clocot. Se adauga in sirop esenta de rom, dupa ce siropul a fiert.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Puteti alege varianta servirii prajiturii in ambele feluri , asa cum am facut si eu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rustic -MALAI DULCE" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

lia maria 1

31.01.2011, 12:53

cred ca e bun

mirela0911 1

31.01.2011, 18:32

Mie imi place, e foarte bun

elena1988 1

31.01.2011, 18:35

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Quatre quarts