Desert sarlota chec cu capsuni

de Catalina L in Dulciuri, 7 Oct 2017 | 2902 vizualizari

 

Este modesta mea contributie la campania de preventie impotriva cancerului de san.

https://blogulluicatalina.blogspot.fr/2017/10/sarlota-chec-cu-capsuni.html



Din 1985, luna octombrie este colorată roz.

Este luna de informare si prevenire a cancerului mamar. Aceasta boala grava este frecventa la femeile in varsta de peste 50 de ani, insa nici restul nu sunt pe deplin ferite de pericol.

Pune-ti sanatatea pe primul loc si fa un control de rutina pentru a te asigura ca nu ai nici un fel de problema. In plus, fii solidara cu milioanele de femei din lume care sufera de aceasta afectiune si implica-te in campaniile de preventie a cancerului mamar.

 

INGREDIENTE

  • 100 g zahar pudra
  • 5 linguri de apa
  • 3 linguri de sirop de capsuni (sau dulceata)
  • 3 foi de gelatină
  • 250 g căpșuni
  • 25 cl de smantana pentru frisca
  • zahăr vanilat 1 plic
  • 12-15 piscoturi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert sarlota chec cu capsuni:

Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece timp de 10 minute.

Se spală si se curata căpșunile (pastrati 4 capsuni pentru decorul final), se taie in bucati. Se pun pe foc cu zaharul si se incalzeste pana cand tot zaharul este diluat.

Se scurge bine gelatina si se amesteca cu capsunile calde luate de pe foc pana se topeste. Se lasa la racit si se pune la frigider pentru 1 ora.

Se bate bine cu mixerul smantana cu zaharul vanilat pana se obtine frisca.

Se pune la rece.

Se tapeteaza tava cu film alimentar (folie de plastic), se pun piscoturile insiropate pe fundul tavii.

Amestecati frisca cu capsunile taiate. Turnati peste piscoturi si acoperiti crema cu piscoturi insiropate.

Puneti la frigider pana a doua zi. Se intoarce pe un platou, se scoate din forma si se orneaza cu frisca si cu fructele pastrate.

Puteti decora cu zahar pudra.

Este delicios si racoritor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert sarlota chec cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cosulete din ciocolata in forma de inimioare, umplute cu crema si capsuni