Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucataras

de -Licurici- in Prajituri, 2 Iun 2018 | 3167 vizualizari

 

"picnicul bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 170 g faina cernuta;
    • 15 g fistic maruntit;
    • 30 g zahar;
    • un praf de sare;
    • 125 g unt rece;
    • 1 galbenus;
    • 1 lingurita apa rece;
    • esenta de lamaie.
  • Pentru crema:
    • 250 ml lapte;
    • 150 g capsune;
    • 2 galbenusuri;
    • 5 linguri zahar;
    • 2 linguri cu varf faina;
    • esenta de lamaie;
  • Pentru decor:
    • capsune;
    • cirese;
    • ornamente din zahar.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucataras:

Pentru aluat, faina se cerne si se amesteca cu un praf de sare, fisticul maruntit, zaharul, untul taiat cubulete si galbenusul, apoi se strange in degete si se amesteca, incet, pana se formeaza cocoloase.

Se pune apa si esenta de lamaie, se framanta repede, pana se leaga bine compozitia.

Se formeaza o bila, se inveleste in folie alimentara si se baga la frigider pentru cel putin o ora.

Se presara blatul de lucru cu putina faina, se intinde aluatul, apoi se pune intr-o forma de tarta si se preseaza usor, pana ia forma tavii, iar deasupra se pune hartie de copt si orez.

Se baga la cuptorul preincalzit (180grade), 15-20min.

Se lasa la racit si se pregateste crema.

Pentru crema, capsunele se blendeaza cu laptele, apoi se pun pe foc.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga faina, esenta de lamaie si laptele fierbinte, putin cate putin.

Compozitia se pune pe foc, pana se ingroasa, amestecandu-se continuu.

Dupa ce a fiert, se ia de pe foc si se adauga untul rece taiat cubulete, apoi se lasa la rece.

Crema se pune deasupra aluatului si se decoreaza cu fructe si ormanente din zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucataras" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]