....cu gust intens de portocale, vanilie si rom, cu textura cremoasa si umplutura delicioasa.
Cred ca toata viata nu ma voi putea satura de acest desert incredibil care imi va aduce intotdeauna aminte de salamul de biscuiti din copilarie facut de mama.
Reteta romaneasca
Biscuitii i-am rupt in bucati intr-un lighenas.
Intr-un vas pe foc mic, am pus frisca, laptele, am infierbantat avand grija sa nu dea in clocot, am pus untul sa se topeasca, ciocolata si aromele, vanilia, esenta de rom, coaja de portocala.
Compozitia am pus-o deasupra biscuitilor, am adaugat siropul de artar si rahatul taiat in felii, apoi nutella, si am amestecat totul bine.
Pe un platou am pus inelul culinar, am adaugat compozitia si am nivelat cu o spatula.
Am pus tortul la rece cateva ore bune si, cand a fost gata, am decorat cu bombonele cu portocale.
Va doresc pofta buna la desert cu suflet romanesc!