Desert tort de biscuiti cu ciocolata

de RuxyRux in Torturi, 11 Dec 2018 | 3462 vizualizari

 

....cu gust intens de portocale, vanilie si rom, cu textura cremoasa si umplutura delicioasa.
Cred ca toata viata nu ma voi putea satura de acest desert incredibil care imi va aduce intotdeauna aminte de salamul de biscuiti din copilarie facut de mama.
Reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • 660 gr. biscuiti Petite Beurre (sau populari)
  • 150 gr. unt (82%)
  • 400 gr. (un borcan mic de nutella)
  • 100 gr. ciocolata amaruie cu portocale
  • 2 linguri sirop de artar
  • vanilie extract o lingurita
  • 3 fiole esenta de rom
  • coaja razuita de la o portocala( Bio)
  • 300 ml frisca lichida indulcita
  • 200 ml lapte
  • cateva bucati de rahat cu fructe
  • bomboane cu umplutura de portocale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de biscuiti cu ciocolata:

Biscuitii i-am rupt in bucati intr-un lighenas.

Intr-un vas pe foc mic, am pus frisca, laptele, am infierbantat avand grija sa nu dea in clocot, am pus untul sa se topeasca, ciocolata si aromele, vanilia, esenta de rom, coaja de portocala.

Compozitia am pus-o deasupra biscuitilor, am adaugat siropul de artar si rahatul taiat in felii, apoi nutella, si am amestecat totul bine.

Pe un platou am pus inelul culinar, am adaugat compozitia si am nivelat cu o spatula.

Am pus tortul la rece cateva ore bune si, cand a fost gata, am decorat cu bombonele cu portocale.

Va doresc pofta buna la desert cu suflet romanesc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de biscuiti cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort amandina