Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile tare, adaugand treptat zahar, trebuie sa fie ca o bezea. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si se adauga peste acestea albusurile, aerand in permanenta compozitia. Cernem faina si o adaugam peste, se amesteca incet si se aereaza compozitia. Iar la final, adaugam si putin cate putin juice de rodie, pana are culoarea dorita de noi. Apoi punem compozitia intr-o tava rotunda cu Ø 23, tapetata cu hartie de copt si se pune in cuptorul in prealabil incalzit. Eu am lasat- o la cuptor, circa 20-25 minute, la 180 de grade C, se verifica daca este copt, dupa aceea, se scoate din tava, se dezlipeste hartia de copt de pe el si se lasa la racit.
Mousse de iaurt:
Punem iaurtul la scurs, sa aiba cat mai putin lichid, vom pune frisca lichida in robot si se va bate impreuna cu zaharul. Apoi amestecam cu iaurtul scurs. Iaurtul se amesteca foarte bine, oprim putin iaurt, gelatina se hidrateaza, iar dupa aceea, o dam pret de cateva secunde la cuptorul cu microunde si o amestecam cu iaurtul pastrat, dupa care o punem in restul compozitiei. Dupa ce am amestecat toata compozitia, punem din nou in forma in care am copt, blatul si adaugam mousse-ul de iaurt, jumatate de cantitate, adaugam o jumatate din boabele (semintele) de rodie, adaugam cealalta parte de iaurt si nivelam bine.
Separat, hidratam celelalte 5 g de gelatina si o vom introduce in cuptorul cu microunde sa se faca lichida, dupa care o amestecam cu restul de juice si boabe (seminte) de rodie. Aceasta se va turna deasupra mousse-ului de iaurt si se va da la frigider cel putin trei ore.
Putem topi niste ciocolata cuvertura si sa pregatim niste decoruri din ciocolata. Tortul a cantarit aproximativ 2 kg.
Pofta Buna!