Desert tort spuma de ciocolata cu frisca

de Xandrinne in Torturi, 13 Ian 2019 | 3126 vizualizari

 

O rețetă simplă, preluată dintr-o ”Cărticică Practică”

 

INGREDIENTE

  • 250 g mascarpone
  • 4 ouă
  • 200 g ciocolată neagră
  • 80 g zahăr
  • 40 g făină
  • 250 ml frișcă foarte rece
  • 100 g zahăr pudră
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort spuma de ciocolata cu frisca:

Ciocolata se rupe în bucăți și se pune la topit, la bain-marie. Se mixează mascarpone, se adaugă ciocolata topită, răcorită și apoi ouăle, pe rând.

Se încorporează zahărul și făina, apoi se toarnă aluatul în forma de copt tapetată cu hârtie. Se ține la cuptor 25 de minute (eu am lasat-o câteva minute în plus), apoi se lasă să se răcească în formă. Temperatura nu era specificată în rețetă eu am încins cuptorul la 180 de grade.

Pentru servit, se îmbracă tortul în frișcă bătută cu zahărul pudră (după gust) și se decorează după preferințe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort spuma de ciocolata cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]