Doradă în crustă de sare

de elucubratiiculinare in Peste, 6 Ian 2015 | 3604 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucăți doradă
  • 2-4 felii de lămâie
  • 2-4 fire mărar
  • 1,5-2 kg sare grunjoasă
  • felii de lămâie
  • pentru garnitură
  • frunze de salată verde
  • 200 ml vin alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Doradă în crustă de sare:

Se spală bine peștele după ce s-a eviscerat.

Se încinge cuptorul la 220 grade C.

Fiecare pește se umple cu felii de lămâie și fire proaspete de mărar verde - am menționat 2-4 în funcție de mărimea lor.

Într-o formă termorezistentă punem sare cât să stea peștele deasupra - asta în cazul în care folosiți un vas mai mare. Eu am preferat să folosesc un vas în care să nu intre foarte multă sare.

Sarea trebuie să fie groasă de minim 1 cm.

Aranjăm peștele și acoperim cu sare.

Stropim cu 200 ml vin alb și dăm la cuptor pentru aprox o oră sau până se rumenește bine sarea.

Eu am ales varianta în care se pune vin, dar se puteau folosi albușuri de ou bătute (vreo 3-4) și amestecate cu sare.

Sincer cam de la jumătatea timpului mă tot uitam în cuptor să văd dacă este vreun semn de rumenire.

 Se scoate din cuptor, se lasă să se odihnească minim 5 minute.

Apoi folosind un ciocan sau un bătător de șnițele spargem ușor sarea.

Eu am avut un șoc, am crezut că s-a terminat peștele meu, că nu mai am cum să-l scot din acea sare.

Dar cu un pic de răbdare, am reușit să scot peștele.

Se pune pe un platou, ornat cu salată verde și felii de lămâie.

Pentru că eu eram înnebunită să pap atât pielița cât și capul, am fost supărată la început, dar când am gustat din file, am rămas fără grai.

Am fost uimită cât de bun a fost.

File-ul se stropește cu zeamă de lămâie.

Atenție mare la curățare, pentru că dacă se atinge file-ul de sare, o să aveți nevoie de ceva vin alb să vă stingeți setea.

 Poftă bună!

PS: Este un pic de muncă, dar merită făcut măcar o dată pe lună :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Doradă în crustă de sare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste la cuptor in sos de rosii si ardei