Dorada in crusta de sare la cuptor

de pip69 in Peste, 1 Iun 2015 | 5072 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 buc. dorada regala;
  • 1 kg sare grunjoasa;
  • 2 oua;
  • 50 - 75 ml vin alb;
  • 1 crenguta de rozmarin;
  • 1 catel de usturoi;
  • 1/2 buc. lamaie.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada in crusta de sare la cuptor:

Dorada o curatati de solzi si intestine.

Sarea se amesteca cu oualele, vinul si 1/2 din rozmarinul tocat.

Amesteci usturoiul, 1/2 rozmarin, si lamaia intr-un mojar. Cu pasta obtinuta masezi pestele atat prin exterior cat si prin interior.

Pregatesti o bucata de hartie de copt, pe care o asezi intr-o tava. Se pune o parte din sare pe care se aseaza dorada, apoi se acopera tot pestele fara a ramane nicio parte descoperita. Hartia se printe deasupra pentru a fi ,,etans" pestele si se introduce in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 45 minute.

Dupa scoaterea pestelui, cu un cutit si o perie se inteparteaza sarea de pe peste si acesta se aseaza intr-o farfurie pentru a putea fi portionat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada in crusta de sare la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]