Dovlecei butoias cu carne

de Patty in Mancaruri de legume, 9 Sep 2016 | 2360 vizualizari

 

"Ziua cand imi rasfat nevasta"

 

INGREDIENTE

  • 6 dovlecei rotunzi;
  • 500 g carne amestec(porc+vita) tocata;
  • 100 g orez;
  • 1 ceapa;
  • 1/2 morcov;
  • 2 rosii;
  • patrunjel verde;
  • 2 linguri de pasta de rosii;
  • sare,piper;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei butoias cu carne:

 Reteta e destul de simpla,se scobesc dovleceii si se umplu cu o compozitie de carne si orez ca pentru sarmale.
Se spala dovlecei,se taie capacul,iar apoi cu ajutorul unei lingurite se scoate miezul.

    Asa cum v-am spus,umplutura este aceeasi de la sarmale.Intr-o cratita se caleste ceapa in 2-3 linguri de ulei pana devine sticloasa,apoi se adauga orezul bine spalat,morcovul dat prin razatoarea fina, patrunjelul , pasta de rosii si se condimenteaza dupa gust cu sare,piper.

Se adauga o canita mica de apa si se lasa pe foc 2-3 minute sa se umfle un pic orezul,dupa care se opreste focul si se lasa compozitia sa se racoreasca.    

Dupa ce compozitia s-a racit se amesteca cu carnea tocata si se umplu dovleceii scobiti.   Dovleceii umpluti se aseaza intr-un vas de lut in care turnam 2 cescute de apa si felii de rosii printre ei.Se fierb la foc mic timp de o ora si servesc calzi stropiti cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei butoias cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu branzeturi