Dovlecei umpluti

de Miha in Pui, 27 Apr 2011 | 5529 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1/2 cana orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 ou
  • patrunjel verde
  • sare si piper
  • cimbru si busuioc
  • 4 dovlecei
  • 2 rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Dovleceii se spala, se taie in 2 pe lungime si cu ajutorul unei lingurite scoatem semintele, formand niste barcute. Se lasa la scurs.

Carnea o tocam, apoi o amestecam cu patrunjelul tocat, oul, morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, sare, piper si putin busuioc uscat.

Ceapa o calim putin in ulei, adaugam 100 ml suc de rosii si orezul spalat. Lasam la fiert pana scade sosul. Lasam la racit, dupa care amestecam cu carnea tocata. Cu acest amestec umplem barcutele de dovlecel. Acoperim cu felii de rosie si presaram cu cimbru.

Asezam dovleceii intr-o tava (daca nu dispunem de un vas incapator cu capac), adaugam o cana de apa si restul de suc de rosii, acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

Se servesc cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]