Drob de porc cu masline

de violeta30 in Aperitive / Garnituri, 19 Apr 2016 | 3001 vizualizari

 

Anul acesta de Paste am vrut sa incerc ceva mai special. A fost delicios !

 

INGREDIENTE

  • 1 ficat de porc
  • 2 inimi de porc
  • 4 rinichi de porc
  • 200 gr carne tocata din pulpa/spata
  • 6 oua
  • condimente pentru drob
  • 3-4 legaturi mari de ceapa verde
  • 3 legaturi de usturoi verde
  • 2 legaturi de marar
  • 2 legaturi de patrunjel
  • delikat/sare
  • piper
  • 300 gr masline verzi umplute cu gogosar
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 lingurita de bicarbonat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de porc cu masline:

Spalam organele de porc, le lasam la scurs si apoi le tocam (crude). Cu exceptia rinichilor care trebuiesc curatati de partea alba, pe care ii vom lasa vreo 30 minute in apa cu otet si apoi ii vom clati bine.

Dupa ce am dat organele si carnea macra prin masina de tocat, vom toca si verdeturile tot la masina de tocat, pe care le vom pune impreuna si le vom amesteca cu ouale, condimentele, bicarbonatul, uleiul, piperul si delikatul. Lasam apoi in frigider amestecul la odihna (ar fi de preferat cu o zi inainte de a le coace).

Pregatim doua tavi de cozonac pe care le tapetam cu hartie de copt. Umplem tavile pe jumatate cu amestec si apoi asezam maslinele ca in fotografie (vor iesi perfect cand vom taia in sectiune), adaugam si restul de compozitie pana umplem tavile. Ornam pe deasupra cu felii de masline si dam la cuptor pana se rumenesc.

Se lasa la racit in tava. Se servesc dupa preferinta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de porc cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
French toast altfel