Dulceata de caise facuta la cuptor

de Roda in Dulceata / Gem, 10 Iun 2009 | 11276 vizualizari

 

Va propun o reteta de dulceata preparata nu pe aragaz , ci in cuptor .Este foarte gustoasa si nu necesita mult zahar.

 

INGREDIENTE

  • 4kg.caise fara samburi,
  • 1 1/2kg.zahar;
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de caise facuta la cuptor:

1.Caisele se aseaza in tava de aragaz si deasupra se presara zaharul.La inceput focul este mic, dar, pe masura ce zaharul se topeste, se mareste flacara si se lasa sa fiarba cca. 1 ora.Din cand in cand, se amesteca cu o lingura de lemn ,folosita numai pentru dulceturi.Cand siropul este legat, se pune dulceata fierbinte in borcane  ai apoi direct in camara.

2.In mod similar,adica in cuptor,  se prepara dulceata de mere, pere , piersici sau prune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise facuta la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise cu portocale si migdale