Dulceata de cirese

de lilik in Dulceata / Gem, 28 Iun 2011 | 3855 vizualizari

 

stiu ca sunt destule retete de dulceata,dar fiecare din noi o face in alt fel asa ca va dau si varianta mea..

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cirese(curatate de samburi si codite)
  • 1,200 kg zahar
  • 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese:

Spalam ciresele,le lasam sa se usuce sau le stergem,le luam coditele si le scoatem samburii(asta e cea mai lunga operatiune:))).

Luam o oala cu fundul gros si punem 1 strat de cirese,unul de zahar si tot asa pana terminam ingredientele,punem capacul si lasam la rece o noapte.

A doua zi scoatem din frigider,luam capacul si punem pe foc.Cand incepe sa fiarba punem sucul de la cele 2 lamai si spumam de cate ori este nevoie.

Lasam sa fiarba,amestecand mereu ca nu cumva sa se lipeasca,pana incepe sa se ingroase si siropul incepe a se lega,,apoi scoatem pe o farfurioara si lasam la racit,daca nu curge este gata.

Calculati ca dupa ce se raceste se ingroasa destul.

Dam deoparte si punem in borcanele sterilizate(le spalam si le dam la cuptor la 100-125° timp de 10-15 minute).

Punem sub borcan lama unui cutit pt a nu se crapa,apoi umplem cu dulceata,punem capacele si intoarcem borcanele cu capacul in jos pana se racesc,apoi le stergem,le etichetam si le punem in camara.

TIPS-URI

1

este indicat sa puneti o plita pt copt vinete sub oala intimp ce fierbeti dulceata,dar din pacate eu nu am avut.

2

tin sa precizez ca sucul de lamaie il puteti pune si la sfarsit,10-15 minute inainte de a stinge focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese negre