Dulceata de dovleac copt cu portocale

de katty in Dulceata / Gem, 21 Oct 2014 | 6697 vizualizari

 

O dulceata aromata .

 

INGREDIENTE

  • 400 ml zeama de portocale
  • 600 gr dovleac copt ( cantarit dupa ce a fost copt)
  • 500 gr zahar
  • 1 plic Gel Fix 2:1
  • scortisoara pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de dovleac copt cu portocale:

Spalam dovleacul , il curatam de coaja si il taiem cubulete mai mici .
Presaram putina scortisoara , amestecam  bine , apoi punem dovleacul intr-o tava pe hartie de copt .
Dam tava la cuptor pentru 20 de minute .
Amestecam din cand in el usor , sa nu il sfaramam, pentru a se coace uniform  si pentru a nu se arde pe o parte .
Dupa ce l-am scos din cuptor ( s-a inmuiat , pastrandu-si forma) il cantarim .


Stoarcem portocale pana obtinem cantitatea necesara (2-3 in functie de cat de zemoase sunt)
Punem intr-o craticioara zeama de portocala , dovleacul , zaharul si  continutul plicului de Gelfix . 
Amestecam si punem cratita la foc . Din momentul in care fierte il lasam 3 minute , amestecand continuu . 
Punem dulceata in borcane curate si uscate , punem capacele si intoarcem borcanele pe capac .
Dupa ce s-a racit  etichetam borcanele si le punem in camara .

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de dovleac copt cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise cu portocale si migdale