Dulceata de gutui

de T I M E A in Dulceata / Gem, 21 Noi 2013 | 26383 vizualizari

 

O dulceata aromata si gustoasa pe care o putem folosi si la prajituri.

 

INGREDIENTE

  • 1.3 kg gutui (aprox 750 gr fara coaja si fara cotor)
  • 350 gr zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

Spalam bine fructele, apoi le curatam de coaja si de pe cotor. 

Taiem fructele cubulete mici si le punem intr-un vas.

Stoarcem zeama de la o lamaie peste fructe si adaugam zaharul si amestecam.

Acoperim si punem vasul la frigider pana a doua zi.

A doua zi punem vasul pe foc si fierbem aprox o ora si jumatate sau daca aveti un vas Multicooker, turnati compozitia in vasul aparatului si apasati functia gem.

Turnam dulceata in borcane sterilizate, punem capacul si le asezam intr-o patura pt a se raci treptat.  

Mie mi-au iesit 3 borcane. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]