Dulceata de pepene galben

de rodicamaria in Dulceata / Gem, 31 Aug 2014 | 3711 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,3 kg miez pepene galben
  • 400 g zahar
  • 1/2 lamaie (coaja si zeama)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de pepene galben:

Pepenele se curata de coaja si seminte si se taie cubulete mici . Se amesteca cu zaharul si le lasa deoparte ( eu am lasat cam 30 min. amestecand din cand in cand ) pana cand lasa zeama apoi se pune la fiert . Se fierbe pana cand ajunge la consistenta dorita ( eu am fiert cam 2 ore , am avut "noroc" de un pepene foarte zemos ). Catre sfarsit am pus zeama si razatura de lamaie si am mai fiert 5 min .

Am pus apoi dulceata in borcane , am pus capacele si am dat la sterilizat la cuptor .

 

TIPS-URI

1

Sterilizarea la cuptor : intr-o tava de cuptor se pune un strat de 5-6 foi de ziar , se pun borcanele si se introduc la cuptor . Se pune si inca o tava dedesubtul gratarului de aragaz . Se da drumul la flacara la minim , se lasa pana se incinge cuptorul , se mai lasa 10 min si apoi se stinge focul si se lasa pana cand borcanele se racesc complet ( eventual pana a doua zi ). Si eu si mama asa facem sterilizarea si nu ni s-a stricat nimic pana acum : zacusca , compot , fasole verde , conopida , rosii felii pt. mancare , kapia la borcan , gemuri , dulceturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de pepene galben" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 11:14

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

pe 05.11 la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]