Dulceata de strugurasi cu dude

de mihaelar63 in Dulceata / Gem, 1 Oct 2011 | 9144 vizualizari

 

In memoria mea dudele [ fragi, agude sau pomite] se asociaza cu bunica,Noi prin zona le spuneam ,, pomnite'' .
Bunicuta mea draga avea un pomnitar dar cu pomnite negre in spatele casei langa cuptorul de paine .
Avand la dispozitie doar dude albe m-am gandit sa le asociez cu alte fructe mai colorate, respectiv strugurasi ,rosii.Am ,,parfumat '' melanjul cu rom alb !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg dude albe
  • 1 kg strugurasi rosii
  • 1 kg zahar
  • 1 plic dr.otker 2:1
  • zeama de la o lamaie
  • 3 linguri rom alb
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de strugurasi cu dude:

Spalati cu atentie fructele.scurgeti bine de apa.

Curatati de codite cu atentie sa nu le zdrobiti

Puneti fructele intr-o cratita  antiaderenta cu fund dublu + zaharul.

Lasati sa se odihneasca cateva ore , amestecand usor din cand in cand .

,, Parfumati'' amestecul cu rom si zeama de lamaie .

Puneti pe foc si tineti pana zaharul se topeste.

Folositi ca si conservant Gelfix Dr. Otker 2:1  cu pectina de citrice, respectand instructiunile.

Puneti in borcanase curate cu capac infiletabil.

Serviti in miezul iernii cand vreti sa gustati o picatura de aroma a verii .

TIPS-URI

1

 Etichetati borcanele , mentionand sortimentul , data si provenienta fructelor sau a legumelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de strugurasi cu dude" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

mihaelar63 1

03.10.2011, 14:16

Criss ador sa imi pigmentez vorbirea cu cate un regionalism , o vorba din batrani
Nu trebuie lasate uitate intr-un sertar , macar asa ma asigur ca vor fi perpetuate de fiul meu macar , de familia , de cei din jurul meu. De fapt graiul acesta l-am mostenit de la bunica mea

kamy 1

03.10.2011, 20:58

de un secol nu am mai vazut dude buna trebuie sa fie

MIUTA 1

04.10.2011, 14:03

Super trebuie sa fie o delicatesa.Ador dulceata de strugurasi e foarte fina dar cu dude nu am mancat niciodata.Am vazut ca ai facut si cu pomnite(fragute)e delicioasa.
Felicitari,imi place tare mult tot ce ai facut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]