Dulceata din fructe de soc

de alinutzika in Dulceata / Gem, 11 Aug 2011 | 8919 vizualizari

 

Acum am facut pentru prima data dulceata din fructe de soc . Sunt foarte multumita de rezultat. Am depus munca grea pana am cules si selectat boabele acelea micute si negre, mi-au mai scapat oricum si destule mai necoapte, dar...asta e.

 

INGREDIENTE

  • fructe de soc
  • zahar (se pune in cantitate egala cu fructele)
  • gelfix-pliculete
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din fructe de soc:

Mod de preparare pentru dulceata din fructe de soc

Se iau cu multa multa rabdare si grija fructele de soc (va avertizez ca nu e usor deloc), se spala bine si se pun la fiert cu zaharul, amestecand din cand in cand.

Cand a inceput sa fiarba, se adauga gelfixul si se mai lasa un minut, apoi se opreste focul. Se pune rapid in borcane curate si se da la camara.

Dulceata din fructe de soc e foarte buna! Se aseamana foarte bine cu dulceata de mure!!!

TIPS-URI

1

Atatea borcanele mi-au iesit din aproximativ 2 kg fructe soc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din fructe de soc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

alinutzika 1

11.08.2011, 21:46

Onesta...am facut si sirop din flori de soc......dar nu l-am postat..Te invit la un pahar...

alinutzika 1

11.08.2011, 21:46

va multumesc de aprecieri....

LUK 1

12.08.2011, 12:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de prune