Dulceata picanta

de amalia01 in Dulceata / Gem, 27 Sep 2017 | 3371 vizualizari

 

Reteta la 5 ani de "bucataras"...hi-hi!
Dulce-picanta...
 
In bucatarie imi place sa experimentez arome, gusturi, combinatii. Am citit de mult despre aceasta dulceata mai deosebita si mi-am propus sa o prepar.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ardei iute rosu
  • 1,5 kg gogosari rosii
  • 1 l otet
  • 1 kg zahar
  • 200 g zahar gelifiant
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata picanta:

Ardeii iuti si gogosarii ii cureti de cotoare, seminte si nervuri si ii dai prin masina de tocat, cat mai marunt. Daca vrei, poti folosi robotul de bucatarie.
Otetul il pui la fiert impreuna cu zaharul, pana cand "se leaga" si curge "in fir", nu picatura. Dureaza cam 30 de minute.
Adaugi ardeii macinati si lasi la foc mic inca 1 ora.
Adaugi zaharul gelifiant si mai fierbi 15 minute.
Pui dulceata in borcane si le lasi la dunst uscat, intre paturi, pentru 24 de ore.

Etichetezi si asezi borcanele frumos in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata picanta" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de struguri albi