Eclere cu crema de nes,frisca si glazura de ciocolata

de papabundetot in Prajituri, 14 Iun 2013 | 12690 vizualizari

 

Mi-am dorit de multa vreme sa mai fac niste eclere si iata ca in acest weekend am si reusit pana la urma Chiar pot spune ca am avut un weekend productiv si ca am stat mai mult in bucatarie,ceea ce in cazul meu…mi-a facut foarte mult bine si m-a relaxat extrem.Mai facusem si in trecut eclere dar mini nu mari si am vrut sa incerc si asa mai mari cu aspect de cofetarie ca sa il numesc asa

 

INGREDIENTE

Am folosit pentru gogosele:

  • 100 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 200 gr faina
  • 6 oua

crema

  • 400 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 4 linguri faina
  • 100 gr zahar tos
  • 4 zahar vanilat
  • o lingura de ness
  • 3 oua

in plus

  • frisca
  • glazura de ciocolata preparata din ciocolata topita amestecata cu frisca lichida si miere
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de nes,frisca si glazura de ciocolata:

Se pune apa si uleiul la foc si cand incep sa fiarba se adauga faina si se amesteca continuu pana cand compozitia se desprinde de pe peretii oalei. Se lasa apoi la racit si cand s-a racit complet se adauga pe rand cele 6 oua si se amesteca bine dupa fiecare ou adaugat. Compozitia astfel obtinuta am pus-o intr-un pos cu un varf putin ondulat si am format gogosele/bastonase ca sa le spun asa,pe o tava tapetata cu hartie de copt FINO. Le-am dat la cuptor la foc mic pentru aproximativ 40 minute (depinde ce cuptor aveti,eu am aragaz obisnuit).

Pana gogoselele s-au copt am facut crema cu care am umplut eclerele

Am pus la foc laptele,nesul,zaharul,untul si ouale ,am amestecat continuu pana a inceput sa fiarba si apoi am adaugat pe rand cate o lingura de faina pana cand am terminat cu toate 4. Am amestecat repede si cu forta ca sa nu faca cocoloase si apoi am dat crema la racit.

Gogoselele coapte si racite le-am taiat pe lung (inauntru ele sunt goale) am pus in interiorul fiecareia (tot cu posul) crema de nes,si pe margini frisca,am dat fiecare capacel printr-o glazura de ciocolata (ciocolata,grand cucina si miere) si asta a fost tot.

Simplu si gustos.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de nes,frisca si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Delicii de Primavara cu aroma de Toamna

ieri la 22:31

Pariziene de post cu gem - Super pufoase si bune

de laura_n 7

pe 26.03 la 16:37

Mini gogoși de post - Cea mai rapidă și ușoară rețetă

pe 26.03 la 09:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Boema - Reteta unui desert delicios de cofetarie