Brioşe cu stafide şi ciocolată albă

de ionix in Prajituri, 13 Dec 2010 | 4369 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 g stafide
  • 2-3 linguri cu rom
  • 100 g ciocolată albă
  • 6 ouă
  • circa 600 ml lapte
  • circa 200 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • făină se pune cam cât să iasă un alut mai gros decât cel de chec (circa 15 linguri cu vârf)
  • o esenţă de vanilie
  • praf de copt
  • 5 linguri cu cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioşe cu stafide şi ciocolată albă:

Stafidele de pun la înmuiat cu rom.

Galbenuşurile se freacă spumă cu zahărul până când se topeşte zahărul.

Se adugă laptele şi uleiul treptat, alternând.

Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare.

Se pun albuşurile, amestecând de jos în sus, şi se încorporează bine.

Se adaugă făina amestecată cu praf de copt, cernându-le, şi se amestecă de jos în sus.

Se pune cacaoa şi esenţa de rom, se amestacă mereu de jos în sus pentru a nu-şi pierde din volum.

Aluatul trebuie să fie ca cel pentru chec, cu o consistenţă puţin mai groasă.

Forma de brioşe se unge cu unt şi se tapetează cu făină.

Se pune câte o lingură din aluat, în fiecare din formă, apoi stafide.

Punem  iar aluat şi apoi ciocolata albă dată pe răzătoare.

Se dă la cuptorul preîncins, în partea de sus a cuptorului, şi se lasă la foc mediu până se coc. Se face testul cu scobitoarea înainte de a le scoate din cuptor.

Se scot din tavă cât sunt fierbinţi şi se servesc după ce s-au răcit puţin.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

dacă nu aveţi rom, puneţi stafidele în esenţă de rom cu puţină apă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioşe cu stafide şi ciocolată albă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

kamy 1

13.12.2010, 23:41

yammmy 5f de atea ai si ne dai ca vad ca nu ai mentionat nimic 5f

ionix 1

15.12.2010, 10:49

Kamy, mersic... dar nuuuuuuuuuu mai am sunt de acum vreo o lună

MIUTA 1

15.12.2010, 14:43

La favorite cu ele,super 5 furcu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu migdale si cacao