Eclere cu crema ganche

de nadea68 in Prajituri, 14 Sep 2013 | 3175 vizualizari

 

Azi am incercat si eu sa fac eclere...nu stiu de ce pana acum credeam ca e o reteta complicata...La succesul care au avut printre colegii mei de munca,o s-o fac cam des :))
p.s.m-am inspirat de la MotanLaOale :)

 

INGREDIENTE

  • 125 g faina
  • 100ml ulei
  • 250ml apa
  • 3 oua
  • praf de sare
  • crema
  • 200 g frisca lichida
  • 150 g ciocolata amara
  • 3 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema ganche:

Se pun la fiert apa, uleiul si sarea. Cand da in clocot, se da deoparte si se adauga faina. Se amestea bine, repede sa nu faca cocoloase pana se omogenizeaza si se mai tine pe foc mic pana se desprinde de pe fundul cratitei. Se lasa un pic la racit dupa care se adauga ouale pe rand.

In tava de cuptor se pune hartie de cuptor. Aluatul il punem intr-un pos si facem bastonase. Se lasa la foc 30 minute, 10 minute la foc mare si 20-25 la foc mai mic.

Cuptorul nu se deschide in primele 20 minute ca sa nu se lase aluatul :)

Crema 

Se pune frisca lichida si ciocolata pe foc. Cand ciocolata s-a topit se ia de pa foc se adauga zaharul si se lasa la racit. Se pune la frigider. Dupa ce s-a racit bine o scoatem si batem cu mixerul.

Eclerul il taiem in doua si-l  umplem cu crema. Asa procedam cu toate. Se introduc in frigider.

Mi-au iesit foarte bune!!!

Deasupra am ornat cu ciocolata topita.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema ganche" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie si frisca