Empanada cu rosii, ardei si ton

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 18 Apr 2013 | 4096 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 380 g faina
  • 180 g unt
  • 5 linguri apa rece
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
Umplutura:
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras
  • 1 conserva de rosii in bulion
  • 1 conserva mare de ton in ulei
  • 3 linguri ulei
Pentru uns:
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Empanada cu rosii, ardei si ton:

Aluat: cernem faina amestecata cu praful de copt intr-un vas, facem o gropita in mijloc si punem acolo untul taiat cubulete, sarea, zaharul si ouale.

Amestecam cu varfurile degetelor pana cand obtinem un aluat omogen.

La final adaugam apa rece de la frigider si mai framantam putin pana cand s-a incorporat complet.

Dam apoi aluatul la rece pentru o ora.

Umplutura: ceapa o curatam si o taiem marunt, ardeiul spalat il taiem fasiute.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ceapa, lasam sa se caleasca putin, apoi adaugam ardeiul.

Lasam sa se caleasca  impreuna 5 minute, apoi adaugam conserva de rosii, sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba pana cand scade sosul.

Adaugam apoi conserva de ton scursa de ulei si maruntita, mai lasam 1 minute pe foc apoi dam deoparte.

Lasam compozitia sa se raceasca.

Dupa o ora scoatem aluatul de la rece, il impartim in 2 parti egale si intindem fiecare bucata intr-o foaie subtire.

Punem umplutura si acoperim cu ce-a de-a doua foaie crestata la mijloc.

Pentru a lipi foile una de alta presam marginea cu o furculita.

Ungem empanada cu oul batut si o dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos deasupra.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Empanada cu rosii, ardei si ton" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (17)

Rocsi 1

18.04.2013, 22:36

Ce faine sunt fata draga!

Angelina_Elena 1

18.04.2013, 22:46

Va multumesc tuturor pentru aprecieri!

ionela2682 1

19.04.2013, 09:18

Ce faine sunt

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]