Fasole batuta

de Andra_Constantinescu in Mancaruri de post, 7 Iun 2015 | 4450 vizualizari

 

Foarte buna, mai ales in zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • 400 g fasole uscata;
  • un morcov;
  • un ardei kapia;
  • o ceapa;
  • o lingurita sare;
  • circa 2 l apa;
  • 3 linguri bulion;
  • doua linguri rosii pregatite pentru iarna;
  • o lingurita de cimbru uscat;
  • un varf de lingurita de maghiran uscat.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea se spala si se pune in apa la fiert. Dupa ce da in clocote, se varsa apa, se clateste fasolea cu apa rece, apoi se pune intr-o cratita cu apa cat sa o acopere.

Ceapa se curata de foi si se spala, ardeiul se taie pe jumatate, se curata de seminte si se spala, iar morcovul se curata de coaja si se spala, dupa care toate se pun in cratita cu fasole. Se adauga o lingurita de sare si se pun la fiert.

Fasolea se tine la foc pana cand bobul este complet fiert, iar apa a fost evaporata in mare parte. Cand aceasta este gata, se scot legumele si se arunca, se adauga bulionul, cimbrul, maghiranul si rosiile pregatite pentru iarna. Se mai lasa cateva minute la fiert, amestecand continuu pentru a nu se prinde de cratita. Se mai adauga sare, daca este necesar. Se lasa sa se raceasca, apoi se pune in robotul de bucatarie, la cutit, si se mixeaza pana cand devine o pasta.

Se poate servi atat calda, cat si rece, simpla, cu ardei copti in otet sau cu muraturi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca totusi fasolea se prinde de cratita, se pune intr-un alt vas pentru a nu prinde miros de ars.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta (Pasula slaita in grai banatean)