Ficatei de pui cu usturoi si mamaliga

de cristina1985 in Ficat, 4 Mai 2019 | 2561 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g ficat de pui
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • ulei
  • apa
  • Optional:
  • patrunjel
  • Pentru mamaliga:
  • 840 ml apa
  • 166 g malai
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu usturoi si mamaliga:

Ficateii de pui se curata de pielite, se tin in apa rece si se pun in frigider (cu tot cu apa, cam 15 minute). Apoi se scurg.

Se calesc in putin in ulei, pana se intaresc si nu se mai vede sangele, apoi se toarna apa, cat sa-i acopere si sare. Se fierb 1 ora (cu capac), timp in care mai adaugati apa, dar nu multa. Spre sfarsit, se lasa sa se evapore lichidul. Se curata cateii de usturoi, se taie marunt si se adauga peste ficatei.Se calesc in uleiul ramas, iar daca nu este suficient, mai adaugati. La sfarsit puteti adauga patrunjel tocat (eu nu am pus).

Mamaliga: Se fierbe apa, se adauga sare si malaiul in ploaie, amestecand repede. Se fierbe 15 minute (timp in care amestecati).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu usturoi si mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]