File de porc cu sos aromat la ceaun

de dentistutza in Porc, 26 Oct 2010 | 8546 vizualizari

 

Sincer am cam bagat-o pe maneca cu titlul deoarece este de fapt un fel de mancare care la mine in familie se numeste "tocanitza sarbeasca". Habar nu am daca are vre-o legatura cu sarbii asa ca am rebotezat-o diplomatic fara tente natzionale. Poate ca nu arata dar este foarte foarte gustoasa!!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. fileu de porc  ( adica muschiul de la coasta fara os si grasime)
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina
  • 2 cepe
  • 4-5 catei usturoi
  • rozmarin uscat maruntit
  • piper mozaic ( amestec rosu, verde,alb,negru)
  • sare
  • ulei masline
  • pasta tomate dupa plac
  • 1 lingurita zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de porc cu sos aromat la ceaun:

Carnea spalata se taie bucatele potrivite. In ceaun se pun cam 30-40 ml. ulei masline, carnea si ceapa taiata feliute. Se dantuieste la foc mare cateva minute, sa se rumeneasca usor pe toate partile. Se toarna apa, cat sa acopere carnea cu vreo doua degete. Se pune capac si se lasa la fiert la foc potrivit cam 30 minute.

Apoi se adauga morcovii si telina rase. Se continua fierberea, acoperit. Dupa inca circa 20 minute o potrivim de gust, sare, piper, piperul proaspat rasnit si rozmarinul maruntit. Dupa ce totul a fiert in total o ora, turnam pasta de tomate sau bulionul, zaharul si usturoiul taiat feliute fine.

Se serveste presarat cu patrunjel cu o garnitura gen piure sau mamaligutza moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "File de porc cu sos aromat la ceaun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

dentistutza 1

12.11.2010, 08:22

ma bucur mult ca ti-a placut!!! sa va fie de bine!

gaby_duceag 1

12.11.2010, 08:28

fa o mamaligutza ca vin si io. po' sa faci si usturoi

dentistutza 1

12.11.2010, 19:54

haideti!!! vaz ca va dadurati pe Alba ca Zapada...frumushelelor!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Roti de porc in vas roman