File de vita in foitaj

de Lau in Vita, 25 Iul 2012 | 3080 vizualizari

 

reteta preluata din revista click pofta buna

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura otet
  • 1 praf de sare
  • Umplutura
  • 1 kg pulpa de vita
  • 500 g carne tocata
  • 2 cepe
  • 2 linguri cu ulei
  • sare
  • piper
  • oregano
  • cimbru
  • busuioc
  • patrunjel verde
  • Sosul marinat
  • 200 ml bere(vin rosu)
  • piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • cateva fire de cimbru proaspat
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • UNS
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de vita in foitaj:

Sosul marinat - amestecam berea (vinul), uleiul, cimbrul rupt bucatele, usturoiul zdrobit, sare si piper dupa gust.

Intepam bucata de carne in mai multe locuri cu o tepusa, o ungem cu mustar si o introducem in sosul mariant, acoperim si lasam la rece 2-3 ore, intorcand carnea din cand in cand in sos.

ALUAT - cernem faina de 2 ori intr-un castron mare, facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul, apa calduta, sare si otetul. Amestecam pana se incorporeaza toate ingredientele, apoi framantam pana se formeaza un aluat omogen si elastic, ce il lasam intr-un loc cald 15 minute.

Umplutura - calim ceapa toacata marunt in ulei incalzit, cand incepe sa isi schimbe culoarea adaugam carnea tocata si calim pana cand scade zeama si este bine patrunsa, amestecand din cand in cand. Dam deoparte si adaugam restul de ingrediente dupa gust, omogenizam si lasam sa se raceasca

Impartim coca in 2 si intindem 2 foi.

Asezam prima foaie o ungem cu putin ulei, adaugam si a 2 foaie, o ungem cu ulei si adaugam pe toata suprafata compozitia de carne calita, asezam bucata de carne si rulam strans.

Asezam rulada intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si ungem deasupra cu oul batut

Dam tava la cuptor cca 50 minute (eu am lasat 1 ora )

Daca ti-a placut reteta noastra "File de vita in foitaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu carne de vita si ciuperci