Focaccia genovese

de brunetica in Piine, 4 Noi 2011 | 5588 vizualizari

 

Delicioasa , simpla de facut . Mananci focaccia si bei bere specific regiunii Liguria

 

INGREDIENTE

  • 600 g. faina ,
  • 400 g. apa calduta ,
  • 40 ml. ulei de masline ,
  • 2 lingurite zahar ,
  • 15 g. sare ,
  • 25 g. drojdie de bere ,
  • sare mare ,
  • 100 ml. ulei masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia genovese:

Varsati sarea, zaharul si uleiul de masline in apa calduta amestecati bine si varsati intr-un bol dupa care adaugati jumatate din faina si amestecam sa obtinem o maia lipicioasa. Adaugam drojdia sfaramitata si amestecam bine dupa care adaugam restul de faina si framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen.

Luam aluatul si il punem pe masa infainata si ii dam o forma dreptunghiulara. Ungem o tava  cu 50 ml ulei,  asezam aluatul si cu uleiul din tava il ungem si lasam sa se odihnesca pentru 60 minunte. Cand si-a dublat volumul intindem aluatul cu mainile cat tine tava, dupa care ungem din nou aluatul intins cu un pic de ulei din tava si il lasam pentru a creste pentru 30 minunte. Cand au trecut cele 30 minunte cu degetele impungem aluatul pentru a da forma la focaccia genovese si adaugam restul de 50 ml ulei. Trebuie sa avem grija sa intre uleiul in fiecare gaura, presaram sare mare nici prea mult si nici prea putin. Cand au trecut si cele 30 minunte  cu un pulverizator stropim cu apa calduta focaccia pentru a ramane moale si o dam la cuptotor la 250 grade pentru 15 minunte.

TIPS-URI

1

Cand scoatem focaccia trebuie sa o asezam pe un gratar pentru a ramane crocanta la suprafata si moale in mijloc.  Poti servi focaccia si cu jambon

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia genovese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mirela0911 1

04.11.2011, 22:35

cu siguranata e buna

brunetica 1

05.11.2011, 08:06

multumesc mirela

gaby_gabytza 1

21.11.2011, 13:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa de casa