Foi (de post) cu bulion

de Ade200 in Prajituri, 6 Apr 2013 | 15598 vizualizari

 

Din vremea copilăriei la ţară nişte foi fragede care se pot umple cu diverse creme.

 

INGREDIENTE

  • 7 linguri de ulei
  • 7 linguri de zahăr pudră
  • 7 linguri de bulion
  • 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • făină cât cuprinde
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi (de post) cu bulion:

Se amestecă toate ingredientele şi se frământă un aluat din care se fac 3-4 foi care se coc pe dosul tăvii. Aceste foi se pot umple cu orice cremă (dulceaţă, de post). Se lasă ceva timp să se înmoaie apoi se taie.

Merg bine cu o cremă de griş în care se pune margarină frecată cu zahăr şi cu esenţă de vanilie. 

Aveţi în poze ambele variante; dacă vreţi 2 prăjituri, dublaţi cantităţile şi faceţi 8 foi.

TIPS-URI

1

Puteţi pune şi mirodenii" coajă rasă de lămâie sau portocală etc.

2

Dacă nu le faceţi de post, înlocuiţi bulionul cu lapte şi adăugaţi 1 ou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi (de post) cu bulion" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amandine de post