Foietaj cu mere

de Panacris in Dulciuri, 27 Feb 2017 | 5849 vizualizari

 

O reţetă rapidăăă ;) Iniţial am fugit de ea, dar  a avut mare succes în CasaZmeilor ;) P.S: Zmeul cel mic, când a văzut foitajele, m-a întrebat, sunt din alea de la patiserie???? :d Nuuu, le-am făcut eu, da, dar seamnă ca alea de la patiserie ;) Deciii, am trecut la alt nivel =))))  

 

INGREDIENTE

  • cca. 1000 g mere ionatane 
  • cca. 250 g zahăr tos  
  • 1 lingură pudră de scorțișoară 
  • 1 plic zahăr vanilat 
  • cca. 800 g foietaj 
  • Pentru topping:
  • 1 bucată gălbenuș de ou
  • 1 plic zahăr vanilat 
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu mere:

Merele se curăță de coajă, se rad, apoi se pun la călit, asezonate cu zahăr și pudra de scorțișoară, într-un vas cu fundul gros cca. 15 minute.

Foietajul dezghețat se porționează. Jumătate din porții se crestează, cu un aparat special sau cu un cuțit bine ascuțit.

 Pe bucățile necrestate, se pune câte o lingură mărinimoasă din amestecul de mere.

Apoi se ”închid” cu bucățile crestate, foietajul obținut se sigilează cu furculița, și gălbenuș de ou bătut. Se presară zahăr vanilat peste foietaje, apoi se dau la copt, în cuptorul preîncins, cca. 50 de minute la foc mediu, cca. 190 grade C.

 După ce s-au copt, se pudrează din belșug cu zahăr praf. Spor și poftă bună ;)  

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere