Foietaj cu mere

de Panacris in Dulciuri, 27 Feb 2017 | 5939 vizualizari

 

O reţetă rapidăăă ;) Iniţial am fugit de ea, dar  a avut mare succes în CasaZmeilor ;) P.S: Zmeul cel mic, când a văzut foitajele, m-a întrebat, sunt din alea de la patiserie???? :d Nuuu, le-am făcut eu, da, dar seamnă ca alea de la patiserie ;) Deciii, am trecut la alt nivel =))))  

 

INGREDIENTE

  • cca. 1000 g mere ionatane 
  • cca. 250 g zahăr tos  
  • 1 lingură pudră de scorțișoară 
  • 1 plic zahăr vanilat 
  • cca. 800 g foietaj 
  • Pentru topping:
  • 1 bucată gălbenuș de ou
  • 1 plic zahăr vanilat 
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu mere:

Merele se curăță de coajă, se rad, apoi se pun la călit, asezonate cu zahăr și pudra de scorțișoară, într-un vas cu fundul gros cca. 15 minute.

Foietajul dezghețat se porționează. Jumătate din porții se crestează, cu un aparat special sau cu un cuțit bine ascuțit.

 Pe bucățile necrestate, se pune câte o lingură mărinimoasă din amestecul de mere.

Apoi se ”închid” cu bucățile crestate, foietajul obținut se sigilează cu furculița, și gălbenuș de ou bătut. Se presară zahăr vanilat peste foietaje, apoi se dau la copt, în cuptorul preîncins, cca. 50 de minute la foc mediu, cca. 190 grade C.

 După ce s-au copt, se pudrează din belșug cu zahăr praf. Spor și poftă bună ;)  

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere la tigaie-de post