si uite-ma si la reteta cu numarul 100, am ales ceva ce eu iubesc foarte mult sa prepar...frigarui cu sos de rosii la gratar..va invit si pe voi sa incercati :)
Dupa ce ne-am aprovizionat cu tot ce ne trebuie, taiem carnea de porc ( eu am folosit de data asta ceafa, e putin mai grasa, dar se poate folosi si muschi de porc) bucati mici si subtiri astfel incat sa se poata frige ( la fel cum se vede in foto ), rosiile felii, ceapa rondele, ardeiul cuburi si sunca ( cate doua pentru fiecare frigaruie ) in bucati. Am inceput sa le infig pe betele speciale pentru frigarui ( facute de tatal meu pe care il iubesc foarte mult ), sunca, carne, ceapa, carne, rosie, carne, ardei, carne, ceapa, carne, rosie, carne, ardei.. si sunca. se aseaza pe o tava apoi le condimentam cu grill picant si le lasam la frigider pentru cateva ore, ( eu am preparat dimineata pe la 9 si le-am facut pe la 3 pm ) isi lasa o zeama.
Pentru sosul de rosii am cules cateva rosii potrivite, dar si cateva cherry si ardei iuti. Le-am pus pe gratarul incins si le-am lasat sa se coaca. Le-am luat si am inceput sa prepar sosul, curatandu-le de coaja si le-am pus intr-un vas, usturoiul tocat, ardeiul tocat, sare, delikat si bulion. Am amestecat si sosul a fost gata.
Intre timp frigaruile au fost puse pe jarul incins si in approx 25 minute acestea au fost gata de servire.
Sa aveti pofta!
1
aveti mare grija la ardei, ai mei au fost foarte usturati si mi-a iusit un sos extra usturat!
2
si cu o bere rece...