Friptura de miel

de oanapl in Oaie, 9 Apr 2017 | 11588 vizualizari

 

Pentru masa de Paste, va invit sa incercati o friptura delicioasa de miel.

 

INGREDIENTE

  • 1 jumatate de miel
  • 100 g bacon
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 fire de usturoi verde
  • 200 ml vin
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • cimbru 
  • pentru marinata:
  • 2 litri de apa
  • 3 linguri sare
  • 100 ml vin
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 linguri mustar
  • 5 catei usturoi
  • 2 foi dafin
  • coaja rasa de la o lamaie
  • rozmarin
  • cimbru
  • 10 boabe piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel:

Pentru marinata, amesteci ingredientele de mai sus. Asezi carnea de miel intr-un vas intins si torni amestecul peste ea, apoi acoperi cu un capac sau cu o folie de plastic, astfel incat sa fie total acoperita carnea. Introduci vasul in frigider si-l lasi pana a doua zi (cel putin 12 ore). Daca timpul nu-ti permite, atunci lasa carnea la marinat, cel putin 2-3 ore.

Scoti carnea din marinata, o impanezi cu felii de usturoi si de bacon si o pui in tava, apoi o stropesti cu ulei de masline si o presari cu cimbru, busuioc, piper si sare dupa gust.

Torni in tava restul de ulei si 2 cani cu apa si introduci tava in cuptor la foc mediu. Din 20 in 20 de minute, scoti tava, stropesti carnea cu sos si o intorci, ca sa se rumeneasca frumos.

Dupa ½ ora scoti tava, torni vinul si presari usturoiul verde, in prealabil tocat marunt. Continui sa coci carnea, pana se rumeneste frumos si se patrunde, avand grija sa o stropesti cu sos, din 20 in 20 de minute.

 O servesti cu salata de sfecla cu hrean sau salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

oanapl 1

12.04.2017, 10:03

Va multumesc!

navidad_2017 1

16.04.2017, 12:39

Am facut anul acesta pentru prima data friptura de miel acasa, anume dupa reteta Dvs si ne-a placut fff mult, chiar si celor mofturosi! Adaosul de bacon, cantitatea mare de usturoi si ierburile aromatice mai atenueaza din gustul pregnant de miel, iar sosul rezultat in tava de la marinada, dupa coacere este de vis! Multumim si va dorim un Paste fericit alaturi de cei dragi!

Panacris 1

16.04.2017, 12:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel cu oregano si menta