Friptura de miel cu salata de cartofi

de Zamfira in Oaie, 29 Mar 2012 | 4711 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de miel (pulpe, coaste, etc.) ·
  • ulei de masline ·
  • ceapa, usturoi ·
  • rosii ·
  • ardei ·
  • cimbru,
  • oregano,
  • leustean (verde sau uscat),
  • patrunjel verde ·
  • sare, piper,
  • maghiran,
  • busuioc ·
  • cartofi ·
  • masline ·
  • otet ·
  • ceapa rosie sau verde ·
  • vin rosu
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel cu salata de cartofi:

Pregatim carnea cu o seara inainte (este cel mai important lucru). Spalam carnea, o stergem putin si incepem impanarea. In primul rand frecam bine, bine carnea cu un amestec din condimentele de mai sus (sare, piper, oregano, leustean, cimbru, magheran, etc., apoi vom face mici gauri in carnea de miel, acestea vor fi umplute cu catei de usturoi taiati in 2-3 parti, cu ceapa taiata marunt. Se acopera carnea si se lasa la macerat.

A doua zi (la pranz), asezam carnea in tava, il stropim cu putin ulei. Taiem legumele (rosii, ardei, ceapa), le vom pune peste carne si pe langa carne. Mai adaugam putina apa si  dam tava la cuptor(aproximativ 1+1/2 ora. Din cand in cand intoarcem carnea. Spre final stropim din belsug carnea cu un vin rosu demisec.

Friptura de miel se poate servi cu o salata acrisoara de cartofi.

Fierbem cartofii in coaja. Cand sau mai racit ii taiem cuburi si punem deasupra: ulei de masline, sare, piper, masline (kalamata sau masline negre), otet, putina apa ceapa rosie sau verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu salata de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Miel Dijonnaise