Si la a doua testare aparatul de vidat Food Saver si caserola pentru marinare FoodSaver au luat nota 10!
Pori deschisi perfect pentru a primi aromele marinadei, friptura rumena, frageda si suculenta.
Familia mi-a multumit mie, iar eu, ajutoarelor de nadejde ;)
Mielul pe care l-am cumparat eu a fost micut si implicit carnea mai frageda, daca aveti miel mai mare probabil va trebui sa lasati putin mai mult la cuptor.
Pregateste caserola de marinare Food Saver.
Intr-un bol amesteca mustarul cu putina bere. Omogenizeaza. Adauga restul de bere, sosul de de soia, rozmarinul, menta, sare si piper dupa gust. Toaca usturoiul si adauga-l in bol.
Trece pulpa prin marinada apoi pune-o in caserola.
Toarna marinada, aseaza deasupra crenguta de cimbru si pune capacul caserolei.
Roteste butonul de pe capac in pozitia "vidare", conecteaza caserola la aparatul de vidat Food Saver cu ajutorul furtunasului si porneste aparatul.
Efectueaza vidarea de doua ori apoi roteste butonul aparatului in pozitia "blocare" si scoate furtunasul.
Da caserola la rece pentru o ora.
Curata cartofii si morcovii si taie-i cubulete respectiv rondele.
Pregateste un vas termorezistent si toarna putin ulei.
Pune cartofii si morcovii si sareaza-i usor.
Aseaza pulpa de miel si toarna marinada deasupra.
Acopera vasul cu folie de aluminiu si da-l la cuptorul preincalzit pentru o ora, la 190 grade.
Dupa o ora carnea deja e patrunsa bine, scoti folia si mai lasi pana se rumeneste frumos, cca 30 de minute.
Noi am servit cu gogosari in otet.