Fursecuri cu scortisoara

de Julie in Dulciuri, 13 Mai 2010 | 9027 vizualizari

 

Am vazut reteta la Anna Olson, dar ea a facut fursecurile cu cardamon, cum eu nu am gasit asa ceva...am inlocuit cu scortisoara.

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt sau margarina
  • 3 linguri cu miere
  • 50 g zahar farin
  • 3-4 linguri zeama de lamaie
  • un varf de cutit cu bicarbonat de amoniu
  • un varf de cutit cu bicarbonat de sodiu
  • 50 ml apa minerala
  • o esenta de vanilie
  • 2 linguri scortisoara
  • o lingurita coaja de lamaie rasa
  • aprox. 250 g faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu scortisoara:

Se freaca untul / margarina spuma cu zaharul farin apoi se adauga : mierea, scortisoara, esenta, coaja de lamaie, apa minerala si zeama de lamaie in care am stins bicarbonatele...La sfarsit punem faina si framantam bine, sa ne iasa o coca potrivit de moale , numai buna de intins!
Intindem asadar cu sucitorul,foi nu foarte groase de aluat din care  decupam forme de fursecuri. 

 Incingem bine cuptorul si coacem fursecurile 15-20 min.
Dupa ce s-au copt le lasam sa se raceasca si le pudram cu zahar farin vanilat.
Sau le putem decora cu o glazura facuta din zahar farin amestecat cu scortisoara si cateva picaturi cu zeama de lamaie.Punem glazura intr-o punga, o taiem la un colt si decoram!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]