Fusili in sos picant

de laura_n in Fusilli, 14 Feb 2013 | 6102 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr fusili tricolor
  • 200 gr cubulete bacon crud
  • cateva masline negre fara samburi
  • 1 ceapa uscata
  • 4-5 rosii uscate in ulei
  • o cutie rosii intregi conserva
  • usturoi
  • cimbru maruntit
  • praf usturoi
  • sare
  • parmezan ras
  • ulei masline
  • boia iute
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusili in sos picant:

Pastele se pun la fiert in apa cu putina sare. Se fierb cam 8-10 min.

Intr-o tigaie, se pune putin ulei de masline. Ceapa se curata si se taie cubulete, usturoiul se curata si se zdrobeste un pic.

Se pun la calit ceapa cu usturoiul, dupa care se adauga baconul. Dupa ce s-au rumenit usor, se adauga in tigaie rosiile uscate taiate cuburi, maslinele taiate felii si rosiile din conserva, la fel taiate cuburi. Se condimenteaza cu sare, cimbru, praf de usturoi si se lasa un pic sa fiarba. Se adauga sosul de tomate din conserva, se presara boiaua iute si se lasa un pic sa scada.

Pastele fierte, se scurg de apa si se adauga peste sos. Se amesteca un pic si se lasa cateva minute sa se intrepatrunda aromele in paste.

Se servesc calde cu parmezan ras deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusili in sos picant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu pui, rosii si sos pesto